Orthomoleculaire therapie en Levend Bloed Analyse bij zwangerschap, voorbereiding op zwangerschap en kinderen.

 

Zwangerschap en voorbereiding op zwangerschap:

Tijdens de hele zwangerschap zijn de behoeften aan voedingsstoffen hoger. Er zijn meer voedingsstoffen nodig, niet alleen voor de ontwikkeling van de baby maar ook voor de moeder. Ontwikkeling van o.a. organen, zenuwstelsel, skelet e.d. zijn afhankelijk van voldoende voedingsstoffen de hele zwangerschap door. Foliumzuur is bijvoorbeeld niet alleen van belang tot de 8e week in de zwangerschap. Suppletie met een goede multivitamine- en mineralencomplex kan al veel tekorten opvangen. Vooral de behoeften aan DHA, een stofje in visolie, is belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen bijvoorbeeld. Een matig ijzergebrek van de moeder kan al leiden tot een gebrek bij het pasgeboren kindje. Evenals vitamine D. We moeten dus voorkomen dat de moeder tijdens de zwangerschap en na de bevalling zelf niet uitgeput raakt qua voedingsstoffen, wat wel vaak gebeurt.

Zwangerschap kan ook ongemakken met zich meebrengen. een ondersteuning kan zeker geen kwaad met betrekking tot bijvoorbeeld blaasontstekingen, vaginale flora, krampen van benen en vocht vasthouden, bloedarmoede en stress….

Dus een ondersteuning voor de zwangerschap tot een goede start van de baby na de bevalling is uitermate belangrijk.

En denk ook eens aan de man. De kwaliteit van de zaadcellen en vruchtbaarheid is te ondersteunen met de juiste hoeveelheid voedingsstoffen,

 

Kinderen:

Een kind is geen halve volwassene, dus alle mogelijkheden die er voor volwassenen zijn zijn niet altijd geschikt voor (jonge) kinderen. Toch zijn er veel mogelijkheden om kinderen te helpen en te ondersteunen. Hierbij is te denken aan o.a.:

Ondersteuning van de spijsvertering. Vooral darmproblemen kunnen een aanleiding zijn voor het ontstaan van heel veel klachten.

Ondersteuning van het immuunsysteem bij o.a. KNO- en ontstekingsproblematiek.

Ondersteuning bij allergieën.

Ondersteuning van de hersenstofwisseling met de juiste voedingsstoffen en vetzuren.

Vooral het antibioticagebruik op al jonge leeftijd kan van invloed zijn hoe de spijsvertering en het immuunsysteem zich ontwikkeld. Ook hoe een zwangerschap en bevalling is verlopen is van invloed op verdere ontwikkeling van de baby.

Het onderzoeken van bloed m.b.t. voedselintoleranties en ontlasingsonderzoek kan belangrijk en gewenst zijn bij diverse klachten. Dit wordt gedaan via RP-Vitamino.

 

Deel deze pagina op Social Media