Nieuw: APG-meting

APG is een afkorting van het ingewikkelde woord Accelerated Plethysm Grafie. Dit houdt ik dat de bloedstroom en bloedvolume in beeld gebracht wordt in de vingertop.

De APG meting gebeurt aan de vingertop op dezelfde manier als Saturatie en Hartslag gemeten wordt. Dit is uitsluitend een indicatieve meting en voor referentiedoeleinden. Het is een snelle manier om te kijken, een screening, om de conditie van de bloedvaten te controleren. Echter alleen uitgebreid onderzoek door een arts en vaatonderzoek kan echt iets zeggen over de kwaliteit van de bloedvaten (bijv. rond het hart). De uitslag van dit onderzoekje kan wel aangeven of dit misschien nodig (zo niet noodzakelijk) is!

U krijgt een apparaatje op uw vingertop die met een infrarood licht de saturatie (zuurstof) meet, de hartslag en een cijfer geeft over evt. soepelheid van de bloedvaten. Door verkalking kunnen de bloedvaten nl. star worden. Hier speelt leeftijd ook een rol in, dus daar wordt rekening mee gehouden.

Een belangrijke vitamine tegen verkalking en voor het soepel houden van de bloedvaten is vitamine K2. Er kan dus evt. het advies gegeven worden a.d.v. de meting om naast aanpassingen van levenstijl ook vitamine K2 te gaan gebruiken mocht dit nodig zijn.

Deel deze pagina op Social Media